top of page

BERKHOUT Performance Coaching

BERKHOUT Performance Coaching ondersteunt sporters, coaches en teams op het mentale vlak om het beste uit zichzelf te halen en/of het plezier in hun sport te behouden. Maar ook belangrijke anderen kunnen hiervoor in aanmerking komen zoals ouders, begeleidingsteams en scheidsrechters. Daarnaast vindt presteren niet alleen op het sportveld plaats, maar ook op het toneel, het podium of de werkvloer. BERKHOUT Performance Coaching richt zich daarom niet alleen op sport, maar ook op de performing arts en business.

SPORTPSYCHOLOOG

Kim Berkhout

Sportpsycholoog

Ik ben geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en werk in mijn eigen praktijk voor sport- en prestatiepsychologie.

 

Mijn achtergrond ligt in de bewegingswetenschappen, met een Europese Master in 'Sport and Exercise Psychology'. Mijn ontwikkeling als sportpsycholoog heb ik vervolgens verder vormgegeven met de Postacademische opleiding tot Praktijksportpsycholoog, die geleid heeft tot mijn accreditatie. Ik blijf mezelf continu ontwikkelen, zodat ik aansluit bij de nieuwste ontwikkelingen en je op de beste manier kan begeleiden. Zo ben ik onder andere gecertificeerd voor Jungian Type Index (JTI) en heb ik een training op het gebied van ACT (Acceptance en Commitment Therapie) gevolgd.

Zelf ben ik sinds mijn 11e actief in sport. Mijn eerste liefde is badminton en dat doe ik na 30 jaar nog steeds met veel plezier. Daarnaast maak ik regelmatig uitstapjes naar anderen sporten, zoals hardlopen, CrossFit en padel. Mijn interesse in sport en dans is heel breed. Ik vind het als sportpsycholoog dan ook leuk om nieuwe sporten te leren kennen. Inmiddels heb ik onder andere gewerkt in honk- en softball, dressuur, atletiek, zeilen, crossfit, volleybal, voetbal, tennis, alpine skiën en ballet.

Ik ben resultaatgericht, ontwikkelingsgericht, een teamplayer, oprecht nieuwsgierig, betrouwbaar en open minded. Ik werk graag samen met jou aan je optimale prestatie!

VSPN

De VSPN is de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland. Ze bewaakt de kwaliteit van sportpsyhologen in de praktijk en stimuleert de professionalisering van het vakgebied. De SPORTPSYCHOLOOG VSPN® is wetenschappelijk opgeleid om mentale training, begeleiding en advies in de sport te geven.

De keuze van NOC*NSF gaat daarom vaak uit naar een SPORTPSYCHOLOOG VSPN®.

CONTACT

BERKHOUT Performance Coaching is gevestigd in Amsterdam (Buitenveldert) en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer (stations Amsterdam Zuid en RAI op loopafstand).

BERKHOUT Performance Coaching werkt daarnaast samen met het Sport Medisch Centrum Amsterdam en het Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam. Het is hierdoor mogelijk zowel in Amsterdam of Rotterdam een afspraak te maken.

Voor het inplannen van een intakegesprek, vragen of meer informatie over mentale begeleiding kun je contact opnemen via het contactformulier. 

bottom of page